Ik geef de pen door: van Fokko van Gennep van Fokko Ontwerp

door | 04-09-23 | Geef de pen door

Wat is je naam?
Fokko van Gennep

Wat is de naam van je bedrijf?
Fokko Ontwerp

Waar woon je?
Diepenveen

Wat wilde je worden toen je jong was?
Striptekenaar

Wat zijn je sterke eigenschappen
Sociaal, goed luisteren en creatief

Wat zijn je minder sterke eigenschappen?
Ik rook, ik drink, ben te dik en beweeg te weinig

Op wie ben je trots?
Zakelijk gezien op de mensen waar ik mee samenwerk, waardoor ik waar kan maken wat ik mijn klanten beloof. Zeker in deze tijd dat levertijden wel eens moeilijk haalbaar zijn vanwege materiaal en mensen die niet of nauwelijks beschikbaar zijn

Waarom (of wanneer) ga je met je plezier naar je werk?

We denken mee met onze klanten en willen ze op een creatieve manier verrassen met mooie onderscheidende ontwerpen. Enthousiaste reacties van blije, tevreden klanten, daar doe je het voor. Ik vind plezier hebben op het werk een van de belangrijkste voorwaarden waarom ik dit werk doe en hopelijk nog heel lang blijf doen.

 Wat zijn je zakelijke ambities?

Ik wil nog graag wat meer gaan doen met een soort (corporate) kunst voor aan de muur bij bedrijven, zoals in de sky-boxen bij Go Ahead Eagles. Vooralsnog ben ik best tevreden met zoals het nu gaat. Ik heb vorig jaar mijn bedrijfspand kunnen kopen, dat is toch een soort pensioen voor mij.

 Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
Ik denk dan toch dat ik kies voor de twee rondreizen die we (ik en mijn vrouw Yvonne) in Indonesië gemaakt hebben door Sumatra, Sulawesi en Bali

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik ga graag met een stel vrienden een dag of een weekend met de motor op pad. Onderweg hapje en drankje. Gezelligheid, daar hou ik van. ’s Zomers met Yvonne een terrasje pakken, daar kan ik ook enorm van genieten

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik ga graag met een stel vrienden een dag of een weekend met de motor op pad. Onderweg hapje en drankje. Gezelligheid, daar hou ik van. ’s Zomers met Yvonne een terrasje pakken, daar kan ik ook enorm van genieten

Wat is je grootste sportieve prestatie?

Oefening pantserstorm tijdens mijn diensttijd. Iedereen die destijds in militaire dienst zat en deze oefening van 2 weken moest doen weet zich dit ongetwijfeld nog te herinneren.

 Welk persoon zou je graag ontmoeten?
Herman Brood. Qua muziek en kunst!

Wat inspireert jou?

Ik heb altijd mijn oogjes en oren goed open. Mensen met leuke nieuwe innovatieve ideeën, mensen die zich belangeloos inzetten voor de medemens, een goede film, sommige kunstuitingen, etc… ik haal veel inspiratie uit de dingen die dichtbij zijn in het dagelijks leven.

Wat staat er op je bucketlist?

Op een leuke manier oude worden en nog heel lang genieten van de dingen die belangrijk zijn voor me. Ik heb verder niet veel wensen. Ik ben een tevreden man…

Als je één dag de baas van Deventer zou zijn, wat zou je eerste onomkeerbare besluit zijn?

De bureaucratie eruit. Gewoon weer direct contact met een ambtenaar i.p.v. oeverloze formulieren.

Ik zit met mijn tuin op het zuiden, maar een boom op gemeentegrond houdt mijn tuin bijna volledig in de schaduw. We hebben er al vaak bij de gemeente over geklaagd, maar er is in al die jaren nog nooit iemand geweest die de moeite heeft genomen om even te kijken….

Welk gebouw zou je in Deventer het liefste willen afbreken?
De voormalige ‘Viking’. Niet om het gebouw zelf, maar wel vanwege de enorme hoeveelheid geld die het gekost heeft.

Vertel eens iets onverwachts over jezelf:

Ik ben een open boek, ik kan wel vertellen dat ik in het weekend het liefst in een jurk loop, maar dat gelooft toch niemand

Wat is je favoriete film?
Dances with wolves

Wat is je favoriete boek?
iets van John Grisham

Wat is je favoriete TV- programma?
de serie: Sons of anarchy

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Indonesië

 

Overig nieuws

Deventer Beursvloer 15-05-2024

It’s a deal op Beursvloer Deventer: 70 matches met waarde van € 46.000! Op 15 mei opende ...
Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter

Betrokkenheid nog verder vergroten Binnen een vereniging zijn de leden het belangrijkste ...