Voorwoord van de voorzitter

door | 24-04-24 | Algemeen, Uit het magazine

Betrokkenheid nog verder vergroten

Binnen een vereniging zijn de leden het belangrijkste orgaan. Dit geld zeker voor MKB Deventer. We tellen ruim 1.100 leden. Voor ons blijft het van groot belang om continue in contact te staan met onze leden. Wat willen ze en hoe kunnen we dat faciliteren. Dit is een continue proces waarin we ook continue in investeren

Online betrokkenheid sterk vergroot

We hebben bijna 1,5 jaar geleden geïnvesteerd in een nieuwe website en we zien nu goed de resultaten ervan. Nieuw item waren de ledenpagina’s die leden zelf kunnen vullen met hun content (tekst en foto). Ongeveer 1/3 deel van onze leden heeft dit inmiddels ingevuld en elke week komen en nieuwe bij. De website wint zo aan waarde en mooie bijkomstigheid is dat Google dit ook heel leuk vindt. Type mkb in bij Google en we staan op positie twee na MKB-Nederland. Ik heb zelf al een paar keer mogen ervaren dat bij het zoeken naar leden Google MKB Deventer.nl nog eerder als bron gaf dan het bedrijf zelf. Mooi om te zien dat dit groeit.

Hoge betrokkenheid bij social media

Wat ook mooi om te zien is dat de groei ook zichtbaar is op onze social media kanalen. We zijn op LinkedIn gegroeid van 1.100 naar bijna 2.400 volgers. De interactie vinden we nog belangrijker. Zo heten we nieuwe leden  altijd welkom met een bericht op LinkedIn. Dit levert tussen de 2.000 en soms 7.000 kijkers op. Hoe mooi is dat!  Ben je overigens al jaren lid en wil je ook met een profiel een keer onder de aandacht van de mede-leden komen. Dat kan natuurlijk ook. Benader ons en we zetten het in werking. We zien ook dat onze rubriek “Geef de pen door”  in ons MKB Magazine en op website ook steeds meer deelnemers trekt.

Ledenraad

We willen de betrokkenheid bij het beleid van de vereniging ook bestuurlijk vergroten. Daarom hebben we het initiatief genomen tot het instellen van een ledenraad. We willen met een groep van maximaal 25 leden wat meer de tijd nemen voor zaken als opstelling jaarrekening, jaarplannen en strategische vraagstukken. We zijn daarom blij dat er vanuit de leden genoeg animo was om hieraan deel te nemen. We hebben afgelopen maand de eerste inspirerende vergadering gehad en daar input opgehaald voor ons op te stellen meerjarenplan. We hebben nog enkele zetels vrij dus als je interesse hebt, laat het ons weten.

Kop koffie drinken

De meeste betrokkenheid bereiken we door aan tafel te zitten met onze leden. Met een kop koffie horen we wat er speelt en hoe we daar hulp voor kunnen mobiliseren. Deze hulp kan van medeleden komen, maar ook van programma’s, activiteiten en subsidies van diverse overheden. We weten daarin goed de weg. Ervaring leert dat elk gesprek meerdere leads oplevert. Nodig ons daarom uit en we zetten zaken voor je in gang. Samen Groeien is immers ons motto!

Ed den Besten, voorzitter MKB Deventer

Overig nieuws

Deventer Beursvloer 15-05-2024

It’s a deal op Beursvloer Deventer: 70 matches met waarde van € 46.000! Op 15 mei opende ...
Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

  Wat een supertoffe leden-voor-leden aanbieding van ons lid iClean Carwash ...