Ik geef de pen door: Menno Both van Digitale Werkplaats Stedendriehoek

door | 30-10-23 | Geef de pen door

Wat is je naam?
Menno Both

Wat is de naam van je bedrijf?
Digitale Werkplaats Stedendriehoek

Waar woon je?
Deventer

Wat wilde je worden toen je jong was?
Ondernemer. Met mijn vader ging ik vaak mee naar de zaak en toen zei ik altijd “ik wil ook voor mijzelf beginnen”

Wat zijn je sterke eigenschappen
– Mensgericht – Optimistisch – Altijd proberen, hoe wel? – Geen dubbele agenda.

Wat zijn je minder sterke eigenschappen?
Soms te goed van vertrouwen en kan slecht tegen onrecht.

Op wie ben je trots?
Op mijn ouders en mijn vriendin ben ik trots. Ze staan altijd achter me.

Waarom (of wanneer) ga je met je plezier naar je werk?
Elke dag dat we weer samen mogen werken met onderwijs en bedrijfsleven is een feestje. Vaak is het zoeken, aftasten en begrip voor elkaar kweken.

Wat zijn je zakelijke ambities?
We willen met de Digitale Werkplaats Stedendriehoek een begrip worden, zodat lokale ondernemers weten waar ze terecht kunnen met praktijkopdrachten die betrekking hebben op digitalisering.

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
Met stichting Drawing to Health proberen we jongeren een internationale leerervaring te bieden. We doen dit door een internationale leerervaring te bieden aan verschillende type jongeren. We krijgen zo veel mooie verhalen terug en tevens zetten we Deventer ook op de kaart. Verschillende docenten van middelbare scholen en universiteiten hebben Deventer al bezocht.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik bezig hou ik mij bezig met stichting Drawing to Health

Wat is je grootste sportieve prestatie?
In mijn vroege jaren gebasketbalt in de lagere klassen. Altijd met veel plezier en lol en toch proberen om beter te worden. Totdat ik in een hoger team mocht spelen. En toen op mijn zeventiende, tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, heb ik mijn kruisband en minuskus gescheurd met basketbal. Het was snel klaar met de sportieve carrière. Bleek later genetisch in de familie te zitten. Broer en zus hebben hetzelfde kwetsuur in dezelfde knie.

Welk persoon zou je graag ontmoeten?

Wat inspireert jou?
Mijn inspiratie haal ik uit verschillende culturen en daardoor gedwongen worden om soms anders naar zaken te kijken. Het geeft altijd weer een frisse blik.

Wat staat er op je bucketlist?
Op dit moment staan er meerdere punten op de bucketlist, maar het komt steeds neer op het volgende: Hoe zorg je ervoor dat onderwijs daadwerkelijk aansluit op de beroepspraktijk. In het buitenland zijn er meerdere mooie voorbeelden, dus zou ik graag bezoeken en van leren. Het valt mij op dat als je gaat kijken naar good practices in het buitenland dat er heel veel verborgen goud ligt.

Als je één dag de baas van Deventer zou zijn, wat zou je eerste onomkeerbare besluit zijn?
Minder lokale regels voor ondernemers en (nog) makkelijker een bedrijf beginnen. We moeten af van het ondernemertje pesten

Welk gebouw zou je in Deventer het liefste willen afbreken?
Het liefst zou ik langs de IJssel alleen maar karakteristieke panden willen, in plaats van emotieloze betonblokken.

Vertel eens iets onverwachts over jezelf:

Wat is je favoriete film?
The Big Short

Wat is je favoriete boek?
Jim Rogers

Wat is je favoriete TV- programma?
Tegenlicht

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Goed eten en een goed klimaat is voldoende

Aan welk MKB lid geeft je de pen door?

Overig nieuws

Deventer Beursvloer 15-05-2024

It’s a deal op Beursvloer Deventer: 70 matches met waarde van € 46.000! Op 15 mei opende ...
Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter

Betrokkenheid nog verder vergroten Binnen een vereniging zijn de leden het belangrijkste ...