Ik geef de pen door: Marieke Langenberg van Advies in verandering

door | 26-10-23 | Geef de pen door

Wat is je naam?
Marieke Langenberg

Wat is de naam van je bedrijf?
Advies in verandering

Waar woon je?
Deventer

Wat wilde je worden toen je jong was?
Varierend van psychiatrisch verpleegkundige tot reisleider, mode-ontwerper, bibliothecaris, secretaresse, conservator in een museum….

Wat zijn je sterke eigenschappen
Energiek, verbinder, sociaal, ondernemend, netwerker, doorzetter, optimist

Wat zijn je minder sterke eigenschappen?
Ongeduld, soms naief

Op wie ben je trots?
Op mijn bedrijf, dat ik in 21 jaar van de grond heb opgebouwd. En op mijn partner die het alweer bijna 5 jaar uithoudt met deze ongeduld 😉

Waarom (of wanneer) ga je met je plezier naar je werk?
Omdat ik er dagelijks aan mag bijdragen dat mensen zich (weer) prettig gaan voelen in hun werk, en ik dat een grote eer vind. Geweldig om te zien hoe mensen stappen maken, of dat nou in een individueel coach- of loopbaantraject is, of in een training.

Wat zijn je zakelijke ambities?
Ik heb vorig jaar het 20-jarig bestaan van mijn bedrijf gevierd (klein, want Corona…), en hoop nog jaren op dezelfde voet door te gaan. Ambities in termen van (omzet-) groei heb ik niet, mijn bedrijf draait prima, is gezond, en ik kan er fijn van leven. Daarnaast is de vrijheid van “alleen werken” (samen met enkele andere ondernemers aan wie ik verbonden ben) mij erg veel waard.

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
In werk: het verschijnen van mijn boek “Klein maar fijn, over kleinschaligheid en werkgeluk” in 2015. Prive: Mijn reizen door Chili en Japan

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Lezen, koken, hardlopen, wandelen, film, rmuseumbezoek, reizen. Daarnaast ben ik lid c.q. voorzitter van de Raad van Toezicht van dEVENTer (Deventer op Stelten, Boekenmarkt en Dickens Festijn) en van Kunstenlab. Ook daar besteed ik mijn vrije tijd aan, omdat ik cultuur in het algemeen en voor onze stad in het bijzonder belangrijk vind.

Wat is je grootste sportieve prestatie?
De allereerste Brink-tot-Brink-loop in 2008, toen nog vanuit Bathmen waar ik destijds nog woonde, mijn eerste 10 km-loop, binnen ’t uur volbracht.

Welk persoon zou je graag ontmoeten?
Mijn moeder. Ze is begin 2016 overleden, en nadien is er zoveel gebeurd en veranderd in mijn leven – ik zou daar heel graag nog eens met haar over willen praten

Wat inspireert jou?
Het leven zelf! Ik heb een vol en rijk leven, en ben daar enorm dankbaar voor.

Wat staat er op je bucketlist?
Dat zijn voornamelijk reizen; Bolivia en Zuid-Korea trekken me

Als je één dag de baas van Deventer zou zijn, wat zou je eerste onomkeerbare besluit zijn?
Ik ben niet zo van het “onomkeerbare” omdat, als de omstandigheden veranderen, je ook terug moet kunnen komen op eerdere besluiten. Maar op dit moment zou het me wat waard zijn als de cultuursector in de stad een stevige financiele injectie van de gemeente zou krijgen!

Welk gebouw zou je in Deventer het liefste willen afbreken?
Geen idee! Over het algemeen vind ik onze stad prachtig, zowel oud als nieuw in een mooie mix.

Vertel eens iets onverwachts over jezelf:
Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld omdat ik het al zo lang en zo graag doe: Ik geniet er heel erg van om backpackend de wereld door te trekken. Met een rugzak, ongepland, en zoveel mogelijk gebruik makend van lokaal openbaar vervoer een onbekend land verkennen; dat geeft mij het ultieme vrijheidsgevoel. Uit reacties van anderen merk ik dat veel mensen dat “onverwacht” van me vinden en ergens begrijp ik dat ook wel: Niet veel mensen backpacken nog na hun 40e of 50e. Maar ik ben niet van plan om daarmee te gaan stoppen en me op te sluiten op een camping of in een resort; zolang ik fit en gezond blijf, hoop ik nog veel moois te ontdekken!

Wat is je favoriete film?
Jenzeits der Stille, over een dochter van doofstomme ouders die haar bestemming vindt in de muziek, en de interne strijd die dat haar ouders oplevert. Prachtig!

Wat is je favoriete boek?
dat zijn er zoveel! alles van Ilja Pfeiffer, van Oek de Jong, van Peter Buwalda….

Wat is je favoriete TV- programma?
heb ik niet

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Azie, Zuid-Amerika, backpackend de wereld over – maar ook een mooie B&B langs het Pieterpad of op de Wadden

Aan welk MKB lid geeft je de pen door?
Marion Bökkerink-de Koning van Antonia Advocaten

Overig nieuws

Deventer Beursvloer 15-05-2024

It’s a deal op Beursvloer Deventer: 70 matches met waarde van € 46.000! Op 15 mei opende ...
Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter

Betrokkenheid nog verder vergroten Binnen een vereniging zijn de leden het belangrijkste ...