Ik geef de pen door: Ivo Dijkerman van Rodenburg Bedrijfsmakelaars Deventer

door | 25-10-23 | Geef de pen door

Wat is je naam?
Ivo Dijkerman

Wat is de naam van je bedrijf?
Rodenburg Bedrijfsmakelaars Deventer

Waar woon je?
Twello

Wat wilde je worden toen je jong was?
Straaljagerpiloot, boer of autoverkoper, dat laatste heeft de meeste affiniteit met mijn huidige beroep…….

Wat zijn je sterke eigenschappen
Mensen en panden verbinden, linkjes zien en leggen, toegankelijk, recht door zee, doen wat ik zeg

Wat zijn je minder sterke eigenschappen?
Ongeduldig

Op wie ben je trots?
Op onze kinderen, Evi en Jurre. Mooi om te zien hoe die zich ontwikkelen (nu resp. 13 en 12 jaar). En uiteraard mijn collega Ellis Kersten met wie ik al 17 jaar samen mag werken in ons mooie bedrijf!

Waarom (of wanneer) ga je met je plezier naar je werk?
Iedere dag, omdat ons vak geen saaie dag kent. Geen pand en mens is hetzelfde, dát maakt iedere dag weer tot een uitdagingen geeft me plezier en energie!

Wat zijn je zakelijke ambities?
We doen het als Rodenburg Bedrijfsmakelaars al jaren heel goed, een gerenommeerde naam en een groot marktaandeel in Deventer e.o.. Mijn ambitie is niet zo zeer dat perse te vergroten maar vooral te bewaken en de kwaliteit van onze dienstverlening en kennis te waarborgen.

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
Poeh, dat zijn er meerdere, zakelijk gezien. Ik kan enorm genieten van een deal waarbij ik vooral mensen persoonlijk heel blij maak. Denk aan bijvoorbeeld een gepensioneerde die financieel afhankelijk is van een deal. Dat geeft me veel voldoening. Of een startende ondernemer die we helpen met een eerste pand. Anderzijds kijk ik ook graag terug op deals die we hebben gedaan voor/met Porsche, McDonalds, Auping, Gemeente Deventer, Gemeente Zutphen, enz.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik kan moeilijk stilzitten, dus moet altijd wel wat doen, zoals klussen in en om het huis. We wonen in het mooie Twello in een jaren ’30 woning, daar is altijd wel wat aan te doen. Daarnaast geniet ik natuurlijk ook van ons gezin en vrienden, zoals eten buiten de deur, avondje op stap, vakanties enz.

Wat is je grootste sportieve prestatie?
Ik doe aan kracht- en conditietraining, en zo nu en dan golf ik. Ik vind sporten leuk om te doen en geeft me energie maar ben nooit ergens een hoogvlieger in geweest. De barman van DLTC (tennis) zij ooit : “Ivo, het zit er wel in, maar het komt er niet helemaal uit”. Dat is het ook en heb ik me bij neergelegd. 😉

Welk persoon zou je graag ontmoeten?
Ik zou wel een gezellige avond kunnen hebben met de heren van Vandaag Inside

Wat inspireert jou?
De mensen om mij heen en de ondernemers die ik spreek en me met passie vertellen wat ze doen en hoe ze daar gekomen zijn.

Wat staat er op je bucketlist?
(Camper)reis met het gezin naar USA of Canada

Als je één dag de baas van Deventer zou zijn, wat zou je eerste onomkeerbare besluit zijn?
Tja, gelukkig zijn er de afgelopen jaren veel goede initiatieven ontplooit in Deventer. Maar 1 ding vind ik wel wat van. De beoogde samengang van het Popodium Burgerweeshuis en de schouwburg. Een poppodium is geen schouwburg en andersom ook niet. Ik zie die 2 functies echt niet samen gaan. Burgerweeshuis zou m.i. of moeten blijven en grondig renoveren, maar nog beter en heel logisch: naar de Sint Olafstraat binnen het Havenkwartier.

Welk gebouw zou je in Deventer het liefste willen afbreken?
We hebben een prachtige binnenstad, ons visitekaartje, maar ik blijf me storen aan de “architectuur” van de jaren 70/80/90 die hier en daar is gerealiseerd. Mijn makelaarshart bloedt dan een beetje………. het kan zoveel beter/mooier

Vertel eens iets onverwachts over jezelf:
Ik ben een echte kampeerder. We gaan er graag op uit in Nederland en het buitenland met onze caravan! Denk niet dat mensen dat beeld van mij hebben/hadden…..

Wat is je favoriete film?
Het zijn er meerdere, maar zeker The Shawshank Redemption en films van Quentin Tarantino

Wat is je favoriete boek?
Geen favoriet maar ik vind de boeken van Eus en Kluun altijd wel goed.

Wat is je favoriete TV- programma?
Vandaag Inside, De Avondshow met Arjen Lubach

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Zomer: Italië en Kroatië, Winter: Oostenrijk

Aan welk MKB lid geeft je de pen door?
Henri Bril van Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen, een kundige ondernemer die goed kan praten en over alles altijd wel een mening heeft, dus schrijven zal hem ook wel lukken….. Succes Henri!

Overig nieuws

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

  Wat een supertoffe leden-voor-leden aanbieding van ons lid iClean Carwash ...
Uitnodiging bijeenkomst netcongestie

Uitnodiging bijeenkomst netcongestie

Beste ondernemer in Deventer, Energie in beweging! Dat is het thema op woensdag 10 april ...