Ik geef de pen door: Cor Verbaas van 4 Efficiency Services b.v.

door | 07-11-23 | Geef de pen door

Wat is je naam?
Cor Verbaas

Wat is de naam van je bedrijf?
4 Efficiency Services b.v.

Waar woon je?
Raalte

Wat wilde je worden toen je jong was?
Ik wilde graag eigenaar zijn van een supermarkt of een bouwmarkt.

Wat zijn je sterke eigenschappen
Ik heb een groot doorzettingsvermogen, en geef niet snel op. Daarnaast ben ik niet bang om dingen te ondernemen, of risico te nemen.

Wat zijn je minder sterke eigenschappen?
Ik ben enthousiast van aard, daardoor kan het wel gebeuren dat ik niet goed genoeg luister naar mijn gesprekspartner van het moment, of dat ik niet voldoende inleef in de situatie. Daarnaast ben ik enigszins confrontatie mijdend.

Op wie ben je trots?
Op mijn vrouw en kinderen, en mensen die dicht bij me staan.

Waarom (of wanneer) ga je met je plezier naar je werk?
Eigenlijk altijd, plezier heb je zelf in de hand. Je moet nooit te lang iets doen tegen je zin in, dan moet je iets anders gaan doen vind ik. Van gesprekken met (potentiële) klanten krijg ik nog altijd energie. Ik haal er altijd veel voldoening uit als 4EF weer een klant een stapje verder geholpen heeft. Techniek is mijn passie, ik vind het prachtig om samen met een klant door zijn productiehallen te lopen, en de processen van dichtbij te zien.

Wat zijn je zakelijke ambities?
Zo goed mogelijk worden met 4 Efficiency Services op ons vakgebied. Als we één keer zo groot kunnen worden als 4EF nu is zou dat mooi zijn. Daarnaast is een ambitie om steeds betere oplossingen voor klanten te maken, de technische ontwikkelingen staan niet stil, en ik wil daar graag een bijdrage aan blijven leveren.

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
Op zakelijk gebied: bij een groot productiebedrijf de hele IT-omgeving succesvol omgebouwd en gereorganiseerd hebben. Daarnaast het enig eigenaar worden van 4 Efficiency Services.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik vind het erg leuk om te klussen aan het huis, of urenlang in de tuin te werken. We hebben een oude cabrio, en samen met mijn vrouw lekker toeren doe ik ook erg graag.

Wat is je grootste sportieve prestatie?
Dat ik het geschopt heb tot het rekreantenteam van de hockey in Raalte…

Welk persoon zou je graag ontmoeten?
Het lijkt me zeer bijzonder om de Koning eens te ontmoeten.

Wat inspireert jou?
De gesprekken met eigenaren van andere bedrijven. Daar neem ik veel van mee. De processen die zij mee hebben gemaakt, de fase waar hun onderneming zich in bevindt, wat dat voor hen betekent heeft, zijn allemaal zaken die mijn eigen ondernemerschap in perspectief zetten.

Wat staat er op je bucketlist?
Ik heb niet echt een bucket list. Als er iets op mijn pad komt dat ik graag wil doen probeer ik dat te realiseren. Ik vind dat je dingen in het leven niet moet uitstellen.

Als je één dag de baas van Deventer zou zijn, wat zou je eerste onomkeerbare besluit zijn?
Verplichten dat iedereen gaat samenwerken. Je hebt elkaar nodig om tot betere oplossingen of dienstverlening te komen.

Welk gebouw zou je in Deventer het liefste willen afbreken?
Het oude Deventer vind ik erg mooi. Aan de industrieterreinen zou wel het nodige kunnen verbeteren. Het zou een toevoeging zijn als de kantoorgebouwen ook iets weg zouden hebben van die oude stijl. Zo vind ik bijvoorbeeld het havenkwartier erg mooi geworden.

Vertel eens iets onverwachts over jezelf:
Ik heb een hekel aan rommel, als ik druk ben is het eerste wat ik doe mijn kantoor opruimen. Als mijn kantoor er dus ineens weer heel netjes uitziet weten alle medewerkers hoe laat het is… Daarnaast heb ik iets tegen verzamelen van spullen die je niet nodig hebt, ongebruikte dingen storen mij.

Wat is je favoriete film?
ik ben niet zo van de films, ik kijk wel mee maar heb er geen uitgesproken mening over

Wat is je favoriete boek?
: 400 brieven van mijn moeder door Joseph Oubelkas (waargebeurd verhaal). De auteur was werkzaam als IT-er, werd plotseling beschuldigd van drugshandel en zat bijna 10 jaar onschuldig in de gevangenis in Marokko, waar zijn moeder hem 400 brieven schrijft. Wat mij hierin intrigeert is dat hij nooit heeft opgegeven, en zijn verhaal heeft mij geïnspireerd als het gaat over veerkracht tonen en omgaan met verandering.

Wat is je favoriete TV- programma?
mijn favoriete kanaal is Discovery Channel, en mijn favoriete programma is: How it is Made.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Oostenrijk, de natuur is daar zo mooi, ik vind het heerlijk om uren te wandelen door de bergen. Vanaf een bergtop de dalen in kijken blijft een ongeëvenaarde ervaring.

Aan welk MKB lid geeft je de pen door?
Patrick Geurtsen van machinefabriek Geurtsen

Overig nieuws

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

  Wat een supertoffe leden-voor-leden aanbieding van ons lid iClean Carwash ...
Uitnodiging bijeenkomst netcongestie

Uitnodiging bijeenkomst netcongestie

Beste ondernemer in Deventer, Energie in beweging! Dat is het thema op woensdag 10 april ...