Hart van Deventer uitgereikt aan Qleaning in Deventer

door | 20-02-23 | Algemeen, Nieuws van onze leden

Hart van Deventer uitgereikt aan Qleaning

Op vrijdag 17 februari jl. reikte wethouder Thomas Walder het Hart van Deventer uit aan het team van Qleaning in Deventer. Het Hart van Deventer is een initiatief van MKB Deventer om bedrijven in Deventer met een bijzondere prestatie op gebied van personeelsmanagement / Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het zonnetje te zetten. Hiermee geeft de vereniging, ondersteunt door de gemeente, een blijk van waardering in de vorm van een zichtbaar kunstwerk aan bijzondere bedrijven.

Ontstaan

Qleaning is een Deventer bedrijf dat in 2006 is gestart door Anajah Quentin. Hij werkte als zzp’er in de glasbewassing. In 2009 nam hij een klein schoonmaakbedrijf over van zijn voormalig werkgever. Met zijn passie voor ‘echt schoon’ bediende hij met name de zakelijke markt van Deventer.

Veelzijdig schoonmaakbedrijf

Qleaning is in de loop van de jaren uitgegroeid van een glazenwasserij tot een fullservice schoonmaakbedrijf. In het bedrijf werken nu 80 professionals aan het schoon houden van kantoren, restaurants, productiebedrijven tot gemeenten en zorginstellingen aan toe. Bijzonder is dat in het team van Qleaning inmiddels 15 collega’s uit Oekraïne aan het werk zijn.

Samenwerking met Oekraïners

Anajah: “toen Deventer de opvanglocaties voor de Oekraïense vluchtelingen inrichtte besloten we als bedrijf om ons aan te melden voor vrijwilligerswerk. Met een team van collega’s hebben we toen geholpen bij de opleveringsschoonmaak. Vervolgens kwam de gemeente bij ons met de vraag of wij dit verblijf schoon konden houden. We stelden voor om dit op een andere wijze in te gaan richten. We stelden onze schoonmaakmiddelen ter beschikking en trainden de Oekraïense bewoners om hun eigen locatie schoon te houden. Dit was nog niet zo makkelijk, velen waren de Engelse taal niet machtig, maar met veel handen- en voetenwerk, een tolk en online vertalen kwamen we toch een heel eind”. Uiteraard heeft de gemeente Deventer een grote rol gespeeld, zij waren enthousiast over het idee en zorgden ervoor dat alle voorwaarden geregeld waren, zodat de Oekraïense vluchtelingen ook daadwerkelijk aan de slag konden.

Landelijk ook in de prijzen

Toen de eerste bewoners bij Deventer bedrijven aan de slag gingen vroegen de Oekraïense schoonmaaksters of zij ook niet konden werken. Qleaning besloot de werkzaamheden alsnog in contractvorm om te zetten en de gemotiveerde medewerkers in dienst te nemen, waarbij zij betaald hun eigen locaties schoon konden houden. Toen dit een groot succes bleek en zij de taal van de schoonmaak spraken, konden ze ook ingezet worden bij andere opdrachtgevers.  Anajah: “tot ons groot genoegen was het draagvlak voor dit project erg groot bij het mkb-Deventer.  Het is inmiddels een groot succes en de vijftiende Oekraïense collega is inmiddels in dienst gekomen bij Qleaning”. Het RAS (landelijk schoonmaak orgaan) honoreerde de ketensamenwerking tussen de gemeente Deventer en Qleaning in deze landelijk met de tweede prijs van hun MVO-verkiezing.

Overig nieuws

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

Mooie aanbieding van Iclean carwash…. de MKB waspas!

  Wat een supertoffe leden-voor-leden aanbieding van ons lid iClean Carwash ...
Uitnodiging bijeenkomst netcongestie

Uitnodiging bijeenkomst netcongestie

Beste ondernemer in Deventer, Energie in beweging! Dat is het thema op woensdag 10 april ...