E-commerce zaken doen met Amazon EU & USA

door | 26-10-22

Zaken doen met Amazon EU & USA

E-commerce is het middel om exponentieel te groeien en binnen E-commerce is zaken doen met Amazon daarin de overtreffende trap. Het perspectief is lonkend, wie wil dit nu niet. Toch zijn wel een aantal voorwaarden en spelregels om succesvol te kunnen zijn op Amazon.

MKB Trade Office heeft een ervaringsdeskundige Jaap Krijgsman van Alca Fashion uit Deventer bereid gevonden zijn succes, maar ook de mogelijke valkuilen (en hoe deze te omzeilen) te delen.

Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact met ons op: m.kok@mkbdeventer.nl.

Over Alca-fashion

Alca fashion is begin 2016 opgericht door Jan Krijgsman en Wim Hiemstra. De start van een website voor T-shirts voor mannen met een buikmaat van XL tot en met 8XL was voor beiden een nieuwe stap. Beide ondernemers kwamen er achter dat voor mannen met deze buikmaten er slechts vormloze en slecht zittende T-shirts beschikbaar waren. Tijd om hier wat aan te doen met de oprichting van Alca Fashion.

De shirts worden verkocht aan particulieren via de eigen webshop alcafashion.nl onder de titel Life Fits Easy. De grote groei ontstond toen Jaap zijn assortiment ging aanbieden via Amazon in zeven grote Europese landen. Dubbel cijferige groei per maand was eerder regel dan uitzondering. Toen de verkoop via Amazon is Europa goed liep (40.000 klanten) is gestart met verkoop via Amazon USA. Na een aanloopperiode (moest alles zelf uitzoeken) bedient Alca Fashion inmiddels een gelijk aantal klanten of beter gezegd fans.