Borian Bakery

Adres

Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer

Contact

Arne van de Graaff
06-52698850
info@borianbakery.nl

Website

www.zeqerz.nl

Over Borian Bakery

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Landelijke publiciteit voor lángos flavoured by Arne van de Graaff

Toen ondernemer Arne van de Graaff naar Hongarije ging om zijn adoptiekinderen te leren kennen, ontdekte hij ook een verrassend lekkere Street food. Het laat zich het best omschrijven als een in zonnebloemolie gefrituurd platbrood, met daarop verschillende toppings naar keuze.

Het is in Hongarije net zo populair als friet in Nederland. Arne is ondernemer en bedacht direct na de eerste hap: “dit ga ik naar Nederland brengen”.

Smaak is sensationeel en niet te vergelijken met wat anders

De eerste kennismaking met lángos kan Arne zich nog goed voor de geest halen: “we zagen rijen voor de kraam staan in Hongarije. We sloten ons aan in de rij, zonder precies te weten waarvoor. Het bleek te gaan om lángos, een in zonnebloemolie gebakken platbrood van gistdeeg dat traditioneel wordt bestreken met knoflook, zure room, bosui en geraspte kaas. “Het broodje was zo groot als een pizza, en zó lekker! Het deeg heeft volgens sommigen iets weg van een oliebol zonder krenten, en volgens anderen van een donut. Maar eigenlijk is lángos met niets te vergelijken.”

Van een Hongaarse familie kreeg hij de receptuur. Deze is voor de Nederlandse markt, samen met een meesterbakker doorontwikkeld. In maart 2023 werd het definitieve product voorgelegd aan een proefpanel. Dat werd met enthousiasme ontvangen en is de officiële start geworden van langós by Borian Bakery. Sindsdien wordt de Hongaarse snack op steeds meer plekken geïntroduceerd.

Dit jaar zijn ze met hun foodtrucks te vinden op tal van braderieën, festivals en bedrijfsevents door het hele land. Arne is ook in gesprek met diverse Retailorganisaties om lángos in het assortiment op te laten nemen. Inmiddels zijn er meerdere broodjes- en delicatessezaken aangehaakt, maar dat is slechts het begin.

Over de naam van zijn bedrijf hoefde Arne trouwens niet lang na te denken. Dat moest een combinatie worden van de namen van zijn zoons: Botond en Flórián. Dit bijzondere verhaal werd opgetekend in De Stentor en sindsdien is het zoals dat heet viraal gegaan.

De pers dook er op

Het bijzondere verhaal van Arne werd opgetekend in de Stentor en kreeg vele doorplaatsingen naar  o.a. Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en ga zo maar door. Het leuke was dat elke plaatsing weer nieuwe plaatsingen uitlokte.

Zo werd Arne ook genoemd in de uitzending van Radio 538 en mocht hij live, in de studie van radio 2 en Sterren.nl een lunch verzorgen, waar ook een interview volgde.

Spontaan bood Radio DJ Jeroen Van Inkel zich aan als proefkonijn. Vanwege het forse formaat kreeg het broodje direct de naam “De unit”,. Daar achteraan kwam het rapportcijfer acht mee, terwijl Jeroen van Inkel op culinair gebied als kritisch bekend staat. Hoe leuk is dat!

Opschalen

Op dit moment heeft Arne zo’n 50 boekingen staan voor het komende evenementenseizoen.

Hij mag als nieuwkomer al staan op de grotere festivals zoals De Zwarte Cross (op 2 locaties), Appelpop, Hoogte80, Spijs, Jazz festival Loosdrechts plassen, het Kennisfestival, De Nijmeegse Vierdaagse feesten en nog veel meer.

Het opschalen brengt organisatorische, personele en financiële uitdagingen met zich mee, maar dat geeft Arne energie, want dat is pur sang ondernemen!

Toch is het best een uitdaging om binnen te komen bij evenementen met een onbekend product. Zo zou hij graag op grotere evenementen staan binnen zijn eigen stad Deventer. Tot op heden is dat nog niet gelukt, maar ach de volhouder wint.

Vorig jaar had hij nog 1 foodtruck en inmiddels zijn het er al 4. Dit is hard nodig om aan alle vraag te kunnen voldoen. Arne kan niet alles meer alleen, en heeft medewerkers aangenomen en is nog zoekende naar meer enthousiaste medewerkers.

Tot slot vragen we Arne naar hoe hun zoons dit ervaren: “Die zijn supertrots en zeggen ook zonder ons had je dit niet gehad” en zo is het maar net.

 

 

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...