Welling Pluimvee BV

Adres

Biesterveldsweg 5
7433 RD Schalkhaar

Contact

Bennie Welling
info@wellingpluimvee.nl

Over Welling Pluimvee BV

Welling Pluimvee is een import en export bedrijf gespecialiseerd in pluimvee vlees. In het buitengebied van Schalkhaar staat een hal met een opslagcapaciteit van 1.500 pallets. De 180 zonnepanelen op het dak zorgen een energieneutrale opslag.
In de loop der jaren is een grote klantenkring opgebouwd zowel nationaal als internationaal. De diepgevroren pluimvee producten gaan naar ongeveer 150 klanten bestaande uit poeliers, groothandelaren, vlees- salade- en diervoedingsfabrikanten. Omliggende landen worden bevoorraad met de twee eigen vrachtwagens. Van resterend Europa en daar buiten wordt het transport uitbesteed c.q. de afnemer regelt het transport zelf.
De kracht van het bedrijf zit in de jarenlange ervaring en het grote netwerk dat is opgebouwd. Daardoor kunnen vrijwel alle klantwensen bediend worden. Voor opdrachtgevers zijn ook de vele certificaten van belang. Zo beschikt Welling Pluimvee over: BRC, QS, BLK (beter leven) en de CAT3 erkening. Soms zitten er ook bijzondere klanten tussen. Zo levert Welling bijvoorbeeld pluimvee producten aan een krokodillenfarm in Nigeria. De link hiervoor kwam van een bestaande klant uit Ghana.
Per week wordt voor ongeveer 200 tot 250 ton aan pluimvee producten uitgeleverd. Het magazijn is in verre mate geautomatiseerd en dat maakt het werken snel en efficiënt. Ondanks de grote overslagcapaciteit is het magazine te klein en zal de opslagcapaciteit op korte termijn verdubbeld worden. De bouwtekeningen daarvoor zijn inmiddels goedgekeurd.

Exportlanden: Wereldwijd met focus op EU

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...