Wasconnect

Adres

Rostockstraat 10
7418 AD Deventer

Contact

dhr. M. Mekelenkamp
085 049 9786

Over Wasconnect

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Wasconnect

Januari 2017 startten Michel Mekenkamp en Floris van Eekert een nieuwe onderneming; Wasconnect. Gezamenlijk hebben beide ondernemers meer dan veertig jaar ervaring in de facilitaire dienstverlening. Met Wasconnect bieden zij bedrijven en organisaties een unieke en duurzame dienstverlening op het gebied van bedrijfskleding en onderhoud, contractbeheer en toilet- en hygiëneproducten.

Visie
Mekenkamp: ‘Veel bedrijven huren bedrijfskleding en dan krijgen ze te maken met lange en complexe leasecontracten. Kopen is een alternatief, maar dan zijn de bedrijven zelf verantwoordelijk voor het wassen en het onderhoud. Met Wasconnect bieden we een oplossing. Bedrijven kopen de bedrijfskleding zelf bij ons aan en wij ontzorgen ze door wassen en reparaties. Bedrijven kunnen hiermee hun uitgaven fors verminderen.

Duurzaam wassen
Van Eekert: ‘Alle Wasconnect-wasserijen zijn MVO-gecertificeerd. Er wordt op duurzame wijze gewassen, met hergebruik van water en gebruik van ECO-schoonmaakmiddelen. De bedrijfskleding wordt altijd gereinigd door een wasserij in de buurt, waardoor er zo weinig mogelijk transport nodig is. Dit transport is ook nog eens elektrisch.’ De kleding die Wasconnect levert aan haar klanten hebben allemaal het Fair Wear label, een garantie dat deze kleding onder eerlijke arbeidsomstandigheden is gemaakt. Ook is er veel aandacht voor kwaliteit, zodat de bedrijfskleding langer mee gaat.  Bij aanschaf van nieuwe kleding, wordt de oude bedrijfskleding ingenomen en daarna gerecycled.

Bijzonder is dat Wasconnect de mogelijkheid heeft tot een geavanceerd logistiek systeem t.b.v. bedrijfskledingbeheer. Wasconnect werkt als één van de weinige bedrijven in Nederland met een uniek RIFD-systeem. Hierbij worden een soort ‘mini-antennes’ aan de kleding bevestigd. Deze RIFD-tags bieden bedrijven mogelijkheden voor een beter beheer. Het laat onder meer zien hoe vaak een medewerker schone kleding ophaalt, hoeveel kledingstukken een werknemer in bezit heeft en of de kleding mee naar huis wordt genomen.

Duurzame Toiletdispenser
Een tweede belangrijke bedrijfsactiviteit is het leveren van producten op gebied van toilethygiëne.. Alle producten en diensten hebben een milieukeurmerk. Het toiletpapier is o.a. voorzien van een Eco- en FSC-keurmerk. Oude toiletdispensers worden gemonteerd en gerecycled om een tweede leven mogelijk te maken. Distributie van toiletpapier, zeep, handen droogpapier wordt in Deventer uitgevoerd met elektrisch vervoer. Bevoorrading van kleine hoeveelheden worden in Zutphen met de bakfiets vervoerd door de Praktijkschool Zutphen.

Goed doel
Wasconnect verbindt een sociaal doel aan haar diensten. In Deventer is dat Stichting Present en in Zutphen zijn dat de diverse projecten waaraan de praktijkschool Anne Flokstraschool verbonden is. Een vast percentage van de winst wordt gereserveerd voor beide goede doelen.

De ambitie is om in het toiletdispenser markt flink te groeien. Voor de regio streeft Wasconnect naar het marktleiderschap binnen nu en drie jaar.  Dit moet lukken. Mekenkamp: ‘Elk bedrijf beschikt over een toiletgroep en is daarmee potentiele klant. Het maakt ons niet uit hoe groot het bedrijf is. Bij de kleinste klant werken vier personen en bij onze grootste bijna 1.000.

www.wasconnect.nl.

Stage

Bij Wasconnect lopen regelmatig MBO (niveau 3 & 4) en HBO-studenten stage. Gezien de snelle en verwachte groei is versterking van stagiaire van de opleidingen Commerciële Economie en Administratie van harte welkom. Spreekt ons verhaal je aan, reageer dan naar info@wasconnect.nl.

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...