Tijhuis Audiovisuele producties

Adres

Solingenstraat 29
7421 ZP Deventer

Contact

dhr. P. Tijhuis
0570-614296

Over Tijhuis Audiovisuele producties

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Kerst special All You Need is Love: Made in Deventer

In Deventer zitten tal van bedrijven die dagelijks werken aan bijzondere projecten. Zo zit in de Solingenstraat het productiehuis Black Tie Media. Daar wordt gewerkt aan tal van bekende Hilversumse producties. Zo heeft het team van Black Tie Media uit 380 uur filmmateriaal de kerstuitzending van All You Need is Love samengesteld. Zo maar een greep van één van hun producties.

Start bij Endemol

Paul Tijhuis startte in 1995 als cameraman bij Endemol. Parallel daaraan startte hij zijn eigen bedrijf Tijhuis AV dit is een Broadcast faciliteiten bedrijf. Binnen Endemol werkte Paul aan bekende programma’s en formats dat Endemol produceert. Al snel groeide Paul door van cameraman naar Editor(monteren). Jaren later ook als (Live) regisseur. Door de trend van uitbesteding is Paul’s werk voor Endemol en andere Hilversum producenten verschoven van loondienst naar zijn eigen bedrijf Tijhuis AV. Bij Paul Tijhuis AV werken vier personen in vaste dienst en vele zzp-ers die zij ad hoc kunnen inschakelen bij meerdere of grotere producties.

Cameraregisseur bij Eurovisie Songfestival

Paul: “Ik denk dat 75% van onze werkzaamheden ligt bij inhuur door productiehuizen uit Hilversum en Amsterdam. We werken op jaarbasis aan zo’n 15 grote producties als o.a. Chantal Blijft Slapen, Holland Got Talent, Vrienden van Amstel, Toppers van Oranje, Linda Zomerweek en het Euro Songfestival. Dit laatste is de klus geweest met de meeste kijkcijfers: 183 miljoen in 36 landen”. We vragen of Paul als cameraregisseur niet zenuwachtig is voor zo’n enorme liveproductie waarbij 29 camera’s aangestuurd moeten worden. Paul: “ik wordt niet snel zenuwachtig, maar moet toch wel bekennen dat ik dat hier vooraf wel een beetje was. Dit viel gelukkig direct weg na het aftelmoment voor de livegang. De routine nam het direct over. Mooi is dat we van buitenlandse TV-zenders veel complimenten mochten ontvangen over de uitzending”.

Daarnaast produceert Tijhuis AV zo’n 30 bedrijfsfilms en veel aftermovie’s van evenementen (o.a Zwarte Cross) op jaarbasis. Dit varieert van relatief eenvoudige pitchfilmpjes tot films die in binnen- en buitenland op allerlei locaties geschoten moet worden. Voor grote producties heeft Tijhuis AV een speciale eigen 4K regiewagen. Via de apparatuur in deze Regiewagen kunnen 15 camera’s tegelijk aangestuurd worden.

Black Tie Media

Onder dit label produceert Paul Tijhuis alles onder 1 dak principe, hier maakt hij alles van A tot Z . Het grootste project hiervan is het TV programma Truck en Tractorpulling voor RTL 7. Met dit event kwam Paul weer in aanraking met diverse sponsoren en leveranciers van tractormerken en dat heeft weer een doorwerking voor faciliteiten- en regiebedrijf Tijhuis AV. Paul: “Zo hebben wij voor banden merk MITAS een bedrijfsfilm gemaakt die inmiddels 6,5 miljoen keer bekeken is.”

Binding met Deventer

Paul houdt van de afwisseling in zijn werk. Naast het werken aan Hilversumse producties werkt hij ook graag voor lokale ondernemers. De Hilversumse ervaring van het trekken van aandacht en dit blijvend vast houden zet hij ook in voor lokale producties.

www.tijhuisav.nl & www.blacktiemedia.nl

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...