Thoma Post Bedrijfsmakelaardij

Adres

Mr. De Boerlaan 22
7417 DA Deventer

Contact

dhr. J.H. Wiggers
0570-614607

Over Thoma Post Bedrijfsmakelaardij

De markt voor bedrijfsonroerend goed is voortdurend in beweging. Ondernemers zijn op zoek naar uitbreiding, investeerders willen beleggen en projectontwikkelaars bouwen.
De bedrijfsmakelaars van Thoma Post houden focus op kwaliteit, goede begeleiding en het gewenste eindresultaat door perfect in te spelen op de kansen en mogelijkheden. Of het nu gaat om verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur, heronderhandeling, beleggingen, taxaties of consultancy, wij hebben de kennis in huis

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

“Deventer bruist weer”

Bedrijfsmakelaar Jan Wiggers is al tientallen jaren actief als bedrijfsmakelaar in de regio Stedendriehoek en Deventer in het bijzonder. Hij constateert met genoegen dat Deventer (weer) bruist. Jan: “je ziet op bedrijventerrein A1 de bouwactiviteiten toenemen en dit heeft uiteraard effect op de rest van Deventer. We zien veel interesse bij bedrijven om zich te vestigen in Deventer en dat zijn zowel bedrijven die al in Deventer zitten, als bedrijven die nu nog gevestigd zijn in bijvoorbeeld de noordelijke Achterhoek, maar dankzij de ligging aan de A1 willen verkassen”.

Het kost Jan weinig moeite om de sterke punten van Deventer naar voren te brengen. De ligging centraal in Oost-Nederland met ook goede trein- en busverbindingen speelt een belangrijke rol. De A1 speelt voor bedrijven met veel logistieke bewegingen een grote rol. Zij willen extra kilometers landinwaarts vanaf snelwegen zo veel mogelijk vermijden. Deventer ligt dan ideaal.

We vragen aan Jan dat dit toch ook geldt voor Apeldoorn, waarin onderscheid Deventer zich van “concurrent” Apeldoorn. Jan: “Deventer heeft met haar prachtige binnenstad en de IJssel meer een eigen identiteit. En vergeet Saxion niet met 8.500 hoog opgeleide studenten en potentiële werknemers. Steeds vaker maakt de stad en haar voorzieningen  deel uit van het beslissingsproces dan alleen b.v. de kavel- of huurprijs. De ondernemer is na werktijd ook inwoner van de gemeente. Dan spelen zaken als beschikbaarheid van betaalbare woningen, voorzieningenniveau en prettige leefomgeving ook steeds meer een rol. Ook hier zit Deventer goed”.

Suggesties

Hoewel het best goed gaat zijn er ook zaken waar (blijvende) aandacht voor nodig is. De plannen voor het Roto Smeetsterrein zouden zich goed lenen voor een zelfde functiemix als op het Havenkwartier.  “Steeds meer jonge en talentvolle (internet & IT) ondernemers willen graag in een dynamische en inspirerende  omgeving werken maar ook wonen. Het Roto Smeetsterrein leent zich hier uitstekend voor en ligt ook dichtbij de binnenstad. Ook is het belangrijk dat de  studierichtingen goed worden afgestemd op de vraag in deze regio. En dat kan ongetwijfeld in samenwerking met de betreffende bedrijven:  stageplaatsen verzekerd !  Ook moet Deventer nadenken over een nieuw bedrijventerrein. Bedrijventerrein A1 kende een hele lange voorbereidingstijd, daarom is het zaak nu al na te denken over wat als A1 vol raakt”, aldus Jan.

Over Thoma Post Bedrijfsmakelaars
Dit regionale makelaarskantoor bedient drie grote werkgebieden:  Stedendriehoek/ Salland, Achterhoek en  Twente. De 15 medewerkers van de bedrijfsmakelaardij  opereren vanuit de vestigingen in Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Lochem, Doetinchem, Winterswijk, Enschede en Hengelo. Dankzij het aantal vestigingen en medewerkers ontstaat een prachtig netwerk  in Oost-Nederland. De dienstverlening die geleverd wordt, bestaat meestal uit huur/verhuur en koop/verkoop van onroerend goed. De laatste tijd opereert Thoma Post ook als strategisch adviseur voor de bedrijfshuisvesting van relaties. De focus ligt momenteel op bedrijfshallen (logistiek)  en beleggingen van bedrijfsmatig vastgoed.  Kantoren en winkeltransacties staan in deze coronatijd op een lager pitje. Jaarlijks is Thoma Post Bedrijfsmakelaars  betrokken bij 450 tot 500 zaken en is daarmee  één van de grote kantoren in Oost-Nederland.

Vestiging DEVENTER
Mr. H.F. de Boerlaan 22
7417 DA DEVENTER

0570-614607
deventerbog@thomapost.nl
www.thomapost.nl

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...