t Volkshuis

Adres

Kleine Overstraat 97A
7411 JK Deventer

Contact

dhr. A.F. Liefers
600254
jessica@volkshuisdeventer.nl

Over t Volkshuis

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Op vrijdag 28 oktober jl. reikte wethouder Thomas Walder het Hart van Deventer uit aan het team van het Volkshuis Deventer. Het Hart van Deventer is een initiatief van MKB Deventer om bedrijven in Deventer met een bijzondere prestatie op gebied van personeelsmanagement / Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het zonnetje te zetten. Hiermee geeft de vereniging, ondersteund door de gemeente, een blijk van waardering in de vorm van een zichtbaar kunstwerk aan bijzondere bedrijven.

Ouderinitiatief
Stichting Volkshuis Deventer werd in 1995 opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke handicap. Zij zochten een volwaardige werkplek midden in de stad. Hoe leuk zou het zijn om midden in de samenleving te werken en niet ergens in een zorginstelling? Gezamenlijk kwamen zij tot het idee van een lunchroom. Later kwam daar de bovenverdieping met vergaderaccommodatie bij.

In 2000 werd in de Kleine Overstraat 97A het Volkshuis geopend. Hier vinden gemiddeld 15 tot 20 mensen met een verstandelijke handicap een werkplek. Zij worden verspreid over de week begeleid door een ergotherapeut, social worker, professionele koks en een horecamedewerker. Het mooie aan het Volkshuis is dat veel medewerkers er vanaf hun schooltijd werken en inmiddels al tien tot twintig jaar lid van het vaste team zijn.

Het pand bezit naast de lunchroom over een eigen terras waar het heerlijk toeven is. Minder bekend is dat op de eerste verdieping het pand beschikt over meerdere vergaderruimtes. Kleine en grote groepen tot 40 personen kunnen hier vergaderen en ook genieten van de keuken. Die kookt volledig vegetarisch, het liefst biologisch en met producten uit de regio. Verder kent de kaart een uitgebreid assortiment aan glutenvrije en vegan gerechten. De zelfgemaakte appeltaart met eigen recept is inmiddels een begrip in Deventer en ver daar buiten

Bijzondere combinatie met hoge gunfactor
Bedrijfsleider Jessica Heggers geniet van het werken met “haar” personeelsleden. Jessica: “we zijn een bijzondere combinatie van dagbesteding van verstandelijk gehandicapten en tegelijk een horecazaak waar gasten een goede kwaliteit en dito service verwachten. We weten dit prima te combineren en merken dat we bij veel gasten de gunfactor hebben”.
De gunfactor is ook nodig. De afgelopen Coronaperiode was pittig. De verbouwing van de oude bibliotheek aan de overkant van het pand na de Coronaperiode gaf veel overlast en leidde tot een leeg terras. Nu geeft de sterk gestegen energieprijs weer een nieuwe uitdaging. Gelukkig geeft de mooie nazomer verlichting en kijkt het Volkshuis weer vooruit.

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...