Rog Vistraiteur

Adres

Gotlandstraat 13
7418 AZ Deventer

Contact

dhr. H. Spijkerman
06-52326842

Over Rog Vistraiteur

Samen naar grote hoogtes groeien

Ondernemers Hein Spijkerman en Rob Timmer namen in 2021 familiebedrijf Rog Vistraiteur over. Dit was nog in een spannende Corona-periode. Nu krap een jaar later zitten alle bedrijfsonderdelen van deze gerenommeerde vistraiteur, zoals de winkel, het restaurant, de catering en de groothandelsfunctie boven het niveau van voor de Corona-periode. We vragen beide ondernemers naar de reden van het succes.
Wij houden van lokale samenwerkingen
Hein Spijkerman: “we hebben een begrip in Deventer en ver daar buiten overgenomen. Dat is de basis. We hebben deze sterke basis met als dragers: kwaliteit en dagvers, weten uit te bouwen met nieuwe samenwerkingen. We werken daarbij graag met lokale partners”. Als voorbeeld noemt Hein verschillende samenwerkingen. Op de tafel ligt een folder van de Havensloep Deventer over rondvaarten op de IJssel met catering via Rog. Met verschillende leveranciers wordt nagedacht over het assortiment en hoe dit samen vorm te geven. Rob: “we genieten van het sparren met onze lokale leveranciers en partners en halen zo het beste in elkaar boven. De gunfactor is over en weer zeer groot en dat maakt dat we veel genieten van het ondernemen”.
Rechtstreeks bij de bron
Naast absolute focus op kwaliteit en gastbeleving is een ander onderscheidend vermogen het direct inkopen bij de bron. Hein licht dit toe: “door direct bij de bron te kunnen inkopen worden schakels in de keten overgeslagen. Dit scheelt tijd en geld. Het eerste van groot belang voor de kwaliteit: hoe verser hoe beter en het tweede voordeel geven we graag door aan onze klanten. In deze tijd van prijsstijgingen hebben we weining prijsstijgingen door te hoeven voeren”.
Veelzijdige activiteiten
Het bedrijf steunt op verschillende pijlers die elkaar mooi aanvullen. In het 840 m2 grote pand kunnen gasten terecht bij de winkel om vis te kopen voor thuis. Dit kan ook via de eigen webshop. Tijdens het middaguur is het restaurant druk met lunchende particuliere en zakelijke gasten en ’s-avonds met dinergasten. Ook worden speciale thema-avonden georganiseerd. Zo zijn de Fruits de mer avonden een groot succes. De klanten weten de zaak aan de Gotlandstraat goed te vinden, dat geldt online ook voor de webshop. Deze is vlak voor de kerst geopend en inmiddels een groot succes.
Catering van vele markten thuis
De catering is ook zeer bekend in Deventer en omgeving. In het oog springend zijn de grote haringparty’s in de omgeving. Maar ook voor familiebijeenkomsten, bedrijfsfeesten en andere zakelijke bijeenkomsten is Rog een ideale partner. Hein: “we bedienen kleine tot grote groepen tot soms bijna 1.000 personen. De meeste cateringopdrachten zitten zo tussen de 40 en 120 personen. Dit past ons goed, we kunnen dan maximale aandacht en focus op de kwaliteit houden. Het mooie is dat de gasten dit herkennen en waarderen. Elke cateringopdracht leidt weer tot nieuwe contacten en dat is gewoon genieten”.
Groei in groothandel
Een relatief nieuwe bedrijfsactiviteit is de groothandelsfunctie richting de horeca. Door het rechtstreeks inkopen bij de bron is Rog voor veel kwaliteitsrestaurants een uitstekende partner voor de inkoop van verse vis van hoge kwaliteit. Hierin is nog veel groei te behalen, waarbij de focus ligt op restaurants met eenzelfde kwaliteitsbeleving. De match moet kloppen en dan haal je het beste in elkaar naar boven.
www.rogvistraiteur.nl

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...