Pure Power BV

Adres

Rijksstraatweg 102
7383 AV Voorst

Contact

Dhr. J. Boone
0575-509526
info@purepower.nl

Over Pure Power BV

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Verwarm je bedrijf of woning zonder elektra en gas

In drie jaar terugverdient!

Dit lijkt misschien utopisch maar dat is het niet. Met een verwarming door ultra schone verbranding van houtpelletkorrels kun je zonder gas en elektra prima je huis, kantoor of bedrijf verwarmen. In Oostenrijk worden zo 1/3 deel van alle gebouwen verwarmd. Geholpen door de hoge gasprijs en problemen op het gebied van netcongestie wordt deze manier van verwarmen ook steeds populairder in Nederland. In Deventer kennen we ook tevreden gebruikers.

Houtpellets gemaakt van afvalhout

Het is een grote misvatting om te denken dat voor de houtpellets bossen ongekapt worden. Dit is permanent niet waar. Bij de houtkap en aansluitende productie van planken, balken en daarna meubels ontstaat 40% resthout en zaagsel. Dit afvalproduct wordt gedroogd en perst tot pelletkorrels. Op deze wijze wordt een afvalproduct omgezet in een nieuwe grote energiebron. Wist je dat 1,7 kg houtpellets gelijk staat aan 1 m³ aardgas?

In drie jaar terugverdiend

In het dorp Voorst zit het bedrijf Purepower, zij zijn leverancier van houtpellets en adviseren ook bij de aanschaf van een technische verbrandingsinstallatie. Directeur Jan Boone heeft in zijn eigen kantoorvilla een technische installatie staan van de Oostenrijkse firma ÖkoFEN. Jan: “dit is een prachtproduct met een zeer schone verbranding. Wereldwijd zijn hiervan al 150.000 systemen geplaatst. Het systeem is zeer onderhoudsvriendelijk en de toevoer van de houtpellets gebeurd volautomatisch. Voor dat de ÖkoFEN in ons kantoor geïnstalleerd werd verbruikten we op jaarbasis 1.200 kub gas en dat kostte ons 12.000 euro. Nu zijn we aan jaarlijkse verwarmingskosten ongeveer 4.000 euro kwijt. Tel uit de winst met een terugverdientijd van drie jaar. Bijkomend voordeel je levert een bijdrage aan de vermindering van de netcongesties door zowel geen aardgas en geen elektra te gebruiken bij de verwarming van je pand.

Ook toepasbaar bij houtkachels

In veel huizen hebben bewoners een houtkachel geplaatst. Dit geeft in tegenstelling tot verbranding van de houtpallets zeer veel fijnstof en daarmee overlast voor de buurt. Jan laat een korf zien die je in een houtkachel kan plaatsen. Deze vul je dan met houtpallets en het brandt de hele avond zonder bijvullen en het reduceert de fijnstof met 95%. Daarnaast verbruik je door de efficiënte verbanding ook veel minder hout. Jan: “we zouden in Nederland een flinke slag kunnen maken met reductie van fijnstof als we op deze wijze de bestaande houtkachels gaan stoken. Een stimuleringsregeling hiervoor zou erg helpen om de reductie van fijnstof in de wijken sterk te verminderen”.

Voorbeeld Ionmoon

Het Deventer bedrijf Ionmoon zit een bedrijfspand van 750 m2 aan de Antwerpenweg op industrieterrein Bergweide. Directeur Geddy van Elburg: “we zijn overgaan op verwarming via houtpellets en dat bevalt ons prima. De energielasten van 12.000 euro werden verlaagd tot 4.000 euro. Een keer jaar wordt de voorraad houtpellets gestort en de verbranding verloopt daarna automatisch. De hoeveelheid as is te verwaarlozen klein en ledigen we één keer per week.

 

Meer weten?

Neem contact op met Pure Power en ontdek hoe je je bedrijfspand energieneutraal kunt verwarmen en tegelijk flink te besparen op gas- en elektraverbruik, telefoon: 0575-509526 of
E-mail: info@purepower.nl.

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...