Mennekes eMobility Nederland B.V.

Adres

Hanzeweg 20
7418 AT Deventer

Contact

Edwin R. de Veen
0570-241124
info@mennekes-emobility.nl

Over Mennekes eMobility Nederland B.V.

MENNEKES eMobility Nederland levert hoogwaardige en innovatieve laadoplossingen voor elektrisch vervoer voor de particuliere en zakelijke markt. Wij adviseren gedurende het hele proces; van installatie tot aan de inbedrijfsstelling.

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

De modernste laadpaal- en energie-managementsysteem staat in Deventer

In Deventer realiseert Mennekes op eigen terrein het modernste laadpaal- en energiemanagementsysteem van Nederland. Mennekes is wereld marktleider op gebied van “rode en blauwe” stekkers voor de industrie en de elektromobiliteit. In Deventer zit aan de Hanzeweg 20 de Nederlandse vestiging van Mennekes. Op het terrein rondom de vestiging stonden al laadpalen voor eigen elektrische voertuigen en deze worden uitgebreid met laadstations voor bezoekers en met een zonne-carport en een zeer bijzonder high end energiemanagementsysteem. Het “smart grid” van de toekomst!

Zonne Carport

Op het parkeerterrein is door partnerbedrijf AmperaPark een overkapping voor zes parkeerplaatsen gebouwd bestaande uit een houten draagconstructie en glas-glas zonnepanelen. Met de opgewekte energie worden de geparkeerde auto’s van energie voorzien. Bijkomende voordelen zijn een groene uitstraling en een fijne droge parkeerplek met schaduw voor de rijder.

Uniek energiemanagementsysteem

Het meest bijzondere aan het project aan de Hanzeweg 20 zit in het energiemanagementsysteem  achter de stekker. Directeur Edwin de Veen van Mennekes: “we hebben een slim laadysteem achter de stekker ontworpen. De klanten kunnen met verschillende laadpassen zoals van de ANWB of MKB brandstoffenpas,  betalen voor het afnemen van de stroom, het regelt de vergoeding voor de paaleigenaar en de klant kiest vervolgens voor snel opladen of langzamer en daarmee ook goedkoper. Nieuw in het systeem is de energiebuffering door batterijen en het smart grid terplekke”. Dit laatste behoeft een kleine toelichting. Met omliggende bedrijven (zelfde pandeigenaar) kan hiermee onderling energie uitgewisseld worden zonder tussenkomst van de netwerkbeheerder. Hoewel de stroom primair gebruikt gaat worden voor het groen opladen van de auto’s, kan b.v. op zeer zonnige dagen ook de koeling van achterbuurman Sligro voorzien worden van lokaal opgewekte groene stroom.

Zeer interessante businesscase voor pandeigenaren met parkeerplaatsen

Het plaatsen van slimme laadpalen is een interessante businesscase voor pandeigenaren en eigenaren van parkeerplaatsen. Edwin: “de gemiddelde inkoopprijs per kWh zit tussen de vijf en acht cent. Door te investeren in een laadpaal en deze in exploitatie te nemen kan van een laadpaalgebruiker gemiddeld 25 tot 30  cent gevraagd worden. Afhankelijk van de bezettingsgraad ligt de  terugverdientijd tussen de drie en zes jaar. Hou daarbij rekening dat het aantal elektrische rijders momenteel (gedwongen door regelgeving) explosief groeit. Het afgelopen jaar was dit 70%”.  Dit is de reden waarom Mennekes een veel gevraagde partner is bij het realiseren van laadpalen en de software die er achter zit. Het team Deventer bestaat uit vijf medewerkers. Om de sterk toegenomen vraag te kunnen blijven matchen zal het team snel in omvang verdubbelen.

Over Mennekes

Familiebedrijf Mennekes is in 1935 opgericht in het Sauerland. Mennekes ontwikkelt en produceert industriële stekkers voor machines, aggregaten e.d. Op dit gebied is het bedrijf wereldmarktleider. De oplossingen voor elektromobiliteit worden in meer dan 90 landen in de wereld gebruikt. Bij Mennekes werken 1.300 professionals en gezamenlijk realiseren zij een omzet van ruim 200 miljoen euro. Made in Germany!

 

Apart kader

Workshop Elektromobiliteit voor uw parkeerterrein

In het voorjaar staat de opening gepland van de zonnecarport en het innovatieve laadplein met energiemanagementsysteem. Voorafgaande aan de opening organiseert Mennekes voor workshop over het opzetten en exploiteren van laadpalen bij je bedrijf / parkeerplaats.

Specifieke zaken zoals: waarom zou ik als ondernemer investeren in laadinfra en wat komt er kijken bij realisatie en is het een verdienmodel of gaat voor niets de zon op? Komen aan bod.

Aanvullende informatie omtrent exacte datum volgt. Wilt u al voorinschrijven stuur een mail met uw gegevens aan info@mennekes-mobility.nl dan krijgt u nader bericht.

 

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...