Mees Deventer

Adres

Stationsstraat 2
7411 HA Deventer

Contact

Wilmar Vlaskamp en Rogier Zuiderveld
0570 - 581100
info@meesdeventer.nl

Over Mees Deventer

De best verstopte plek van Deventer

Parkcafé Mees is de best verstopte plek van Deventer. En toch kent bijna iedere Deventenaar de plek waar Parkcafé MEES gevestigd is: het Vogeleiland midden in het Rijsterborgherpark.
Vernieuwd Vogeleiland

Sinds 2020 heeft Wilmar Vlaskamp samen met compagnon Rogier Zuiderveld voor nieuw elan op het Vogeleiland gezorgd. Wilmar: “het had een slechte naam en dat is helemaal omgedraaid. Het Vogeleiland kreeg een flinke opknapbeurt. De gemeente heeft de paden opgeknapt, de verlichting vernieuwd en de volières staan er weer strak bij. Bij beide toegangsbruggen zijn hekken geplaatst die om ’s-Avonds dicht gaan. Het vandalisme en de inbraken zijn nu verleden tijd”.
Unieke beleving hoog in de bomen
Het paviljoen staat bovenop een oud bastion van de verdedigingswerken van Deventer en is door beide ondernemers grondig aangepakt. Er is een compleet nieuwe uitstaling neer gezet, inclusief realisatie van een verlaagd terras aan de water van de buitengracht met een kiosk.
De Deventenaar en ok vele toeristen weten de weg goed te vinden naar Parkcafé MEES. Dit kan alle dagen van de week van 9.00 tot 18.00 uur voor een ontbijt (uniek de hele dag door!), lunch of gezellig drankje op het terras. Daar genieten de bezoekers van het fantastische uitzicht over de buitengracht, de groene oevers en de binnenstad van Deventer. Wilmar: “de start van Parkcafé MEES was aan het begin van de Coronaperiode en dat was best uitdagend. Dankzij de kiosk konden we deels open blijven en dat was belangrijk om deze periode door te komen. Het is nu genieten om te zien hoeveel gasten we elk dag welkom mogen heten en hoe zij vervolgens genieten van het uitzicht, het eten en het drinken en de gastvrijheid die ons team biedt. Daar doe je het allemaal voor! De plek is zeer fotogeniek en we zien vooral in Instagram heel foto’s die onze gasten vanaf het terras gemaakt hebben.
Veel in trek bij grote groepen
Naast kleine gezelschappen komen er ook steeds meer boekingen van grotere groepen variërend van 20 tot 150 gasten. Parkcafé MEES is b.v. populair als trouwlocatie. In de periode maart t/m september zijn dit er gemiddeld twee per week. Naast bruiloften is Parkcafé MEES ook een populaire plek voor een jubileum, receptie, feest, teamborrel of zakelijke bijeenkomst.
Suppen in de buitengracht
Hoewel er veel werk is verricht en de zaken goed lopen zijn er ook nog wensen voor de toekomst. Wilmar en Rogier voegen graag iets toe aan het mooie Deventer wat er nog niet is. Wilmar: “het lijkt me geweldig als je vanaf onze locatie bijvoorbeeld kan suppen op een surfplank door de buitengracht. Hou de buitengracht maar in de gaten, wie weet wordt dit een bekend verschijnsel.
www.meesdeventer.nl

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...