MA-IT MyAutomation

Adres

Keulenstraat 21
7418 ET Deventer

Website

www.ma-it.nl

Over MA-IT MyAutomation

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Hart van Deventer uitgereikt aan MA-IT

Op maandag 21 maart jl. reikte wethouder Thomas Walder de Hart van Deventer uit aan Aram Malas van MA-IT. Het hart van Deventer is een initiatief van MKB Deventer om bedrijven in Deventer met een bijzondere prestatie op gebied van personeelsmanagement/maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het zonnetje te zetten. Hiermee geeft de vereniging, ondersteunt door de gemeente, een blijk van waardering in de vorm van een zichtbaar kunstwerk aan bijzondere bedrijven.

Want bijzonder is MA-IT!

In 2010 besloot Aram Malas zijn eerste vestiging op te zetten in Deventer. Ondertussen zijn er vestigingen in Deventer, Eindhoven, Gorinchem, Almere en Assen. Gezamenlijk bedienen ze geheel Nederland en projecten wereldwijd.

MA-IT My Automation helpt bedrijven en organisaties bij het succesvol uitvoeren van projecten in de industriële automatisering. Verbindend in techniek en mens. Ze zijn onderscheidend door de kennis en kunde van zonder uitzondering hoogopgeleide engineers. Ze zijn actief in een grote verscheidenheid aan branches. Wij zijn blij met onze succes maar wij willen over 50 jaar ook nog succesvol zijn en daarom moeten we nu werken aan duurzame oplossingen waar niet alleen wij profijt van hebben. Wij zoeken verbeteringen niet alleen maar in hogere efficiency, maar juist in hogere effectiviteit. Oftewel: onze focus moet niet alleen maar liggen op “de dingen goed doen”, maar vooral eerst op “de goede dingen doen”. Wij geloven in een sterk ecosysteem waar kennis goed verspreid wordt en waar straks iedereen profijt van heeft. We zijn allemaal erg druk en het is niet eenvoudig om je meest er ervaren mensen van projecten af te halen en om deze studenten te laten begeleiden maar het is wel nodig.

Unieke samenwerking met het onderwijs

Doordat MA-IT al jaren bezig is de Engineers van de toekomst op te leiden door een eigen Academy en Experience Center op te zetten en samenwerkingen aan te gaan met studenten en opleiders helpt MA-IT aan het imago van Deventer als techniek en ICT-stad. Verder biedt het bedrijf, door inmiddels 5 trainers en coaches, in het kader van zijn MVO-programma onderwijs en trainingen aan studenten van het mbo en hbo en hun docenten. Tevens zijn er gratis zomer colleges door het hele land, een unicum, waarvoor studenten uit het hele land een week lang college volgen met praktisch onderwijs. Al het lesmateriaal is in eigen beheer ontwikkeld. Naast de samenwerking met scholen zijn er ook intensieve samenwerkingen met studentenverenigingen en scholen door het hele land.

Technologie veranderd snel en dit vergt veel van ons. Een training hier en daar volstaat niet meer en daarom gaan we voor een leven lang leren. Wij investeren daarom ook veel in het opleiden van technische mensen op onze eigen bedrijfsschool maar ook in scholen. Directeur Aram Malas: “we vinden instroom van talent belangrijk voor onze branche en MA-IT in het bijzonder. Een deel van de winst wordt hier dan ook weer voor gebruikt. We ontwikkelen lesmateriaal niet alleen voor onszelf, maar stellen dit ook ter beschikking aan de onderwijsinstellingen waarmee we samenwerken. We zetten onze beste mensen op begeleiding van stagiaires en afstudeerders. Hier doen we geen concessies aan, ook wanneer het erg druk is”. In Coronatijd viel MA-IT landelijk op door in een periode maar liefst 26 afstudeerplekken inclusief begeleiding te gunnen aan studenten die daardoor geen studievertragingen opliepen.

Eerder in de prijzen

De bijzondere prestaties van MA-IT vielen in Deventer al eerder op. In 2020 won MA-IT de prestigieuze titel Deventer Overall Onderneming van het jaar. Een blijk van waardering voor het harde werk van de mensen van MA-IT, vanaf dag 1 bepalen zij namelijk het succes.

 

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...