Koffiedok

Adres

Scheepvaartstraat 6B
7411 MB Deventer

Contact

Annemiek Hettinga
06-28705636
annemiek@koffiedok.nl

Over Koffiedok

Eind december is Koffiedok het 100ste nieuwe lid van ondernemersvereniging MKB Deventer in 2022 geworden. Een mooie aanleiding om even langs te gaan voor een persoonlijk welkom. We worden hartelijk ontvangen met de vraag wat voor een soort koffie we wensen. We antwoorden “gewone koffie”. Dat hebben we niet is het mooie antwoord.

KoffieDok is namelijk gespecialiseerd in het leveren van espresso- en filtermachines aan de horeca die gebruik maakt van specialty coffee, het culinaire segment van de koffiewereld. Ook adviseren zij in waterbehandeling, een niet te onderschatten onderdeel van een high end koffie. In KoffieDok wordt de koffie gebrand door Ikigai Coffee van Jeroen Brugman. De machines en de specialty coffee vinden hun weg naar de kwaliteitshoreca, bedrijven die uitstekende koffie op de werkvloer belangrijk vinden en de particulier die thuis ook geen concessies aan goede koffie wenst te doen.

In een bijzondere industrieel erfgoed pand uit 1948 in het Havenkwartier van Deventer is na een grondige verbouwing sinds 2017 de uitvalsbasis van Koffiedok. Naast levering van koffiemachines met eigen technische dienst en (duurzame) koffie van Ikigai, kun je de verschillende koffies ook gewoon proeven in het eigen café van woensdag tot en met zaterdag.
In het pand zitten naast KoffieDok ook ondernemers die qua dienstverlening mooi aansluiten op het leveren en schenken van kwaliteitskoffie. Zo beschikt het pand naast de koffiebranderij ook over een eigen bakkerij. In samenwerking met noPeanuts bakken zij zuurdesembrood (tip: kom op vrijdag en zaterdag, dan zijn ze ultra vers gebakken). Deze worden verkocht in het eigen café en de via de eigen bezorgdienst waarmee noPeanuts in Deventer en Apeldoorn (h)eerlijke ingrediënten en streekproducten bij particulieren thuis aflevert in maaltijdtassen. Het in het pand ook gevestigde Promotiebeker levert bedrukte kartonnen en plastic (koffie)bekers en verzorgt inzameling ervan na gebruik.

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Nieuws en columns over dit lid

Ik geef de pen door: Annemiek Hettinga van KoffieDok

Wat is je naam? Annemiek Hettinga Wat is de naam van je bedrijf? KoffieDok Waar woon ...