Haverkamp Enorm BV

Adres

Essenstraat 6A
7418 BM Deventer

Contact

dhr. R. Winkels
0570-612896

Over Haverkamp Enorm BV

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Haverkamp neemt Diks Design over!

Haverkamp heeft na een sterke organische groei in de afgelopen jaren nu een strategische overname gedaan. Diks Design was altijd al één van de vijf leveranciers van Haverkamp en in de samenwerking is een versnelling gekomen. Per 1 januari van dit jaar heeft Rowin Winkels van Haverkamp de aandelen van Diks Design overgenomen. Rowin: “we groeien flink en ik had al langer de behoefte om zelf te gaan produceren. Door de overname van Diks Design uit Raalte hebben we dit nu in eigen huis. Dit maakt de keten korter en dat voordeel geven we graag door aan de klant.

Start als ondernemer

Rowin Winkels startte in 2012 als online HBO-stagiair bij Haverkamp. Haverkamp is meer dan 90 jaar oud familiebedrijf gespecialiseerd in kasten opmaat, deuren, deurbeslag en sloten. Toenmalig eigenaar Wout Brouwer wilde meer werk maken van verkoop online en Rowin maakte hiervoor het plan. Dit sloeg zo aan dat Rowin, na een aantal jaren gewerkt te hebben bij een online marketingbureau, weer terug is bij Haverkamp. Sinds februari 2020 is hij de nieuwe eigenaar van Haverkamp.

Corona bood kansen

De Coronaperiode betekende na het bekomen van de eerste schrik veel kansen. Mensen wilden meer investeren in eigen huis. Het uitgebreide assortiment aan deuren en (inbouw)kasten en meubels op maat bood een uitgelezen kans hiervoor. Geholpen door de slimme online marketing kwamen de klanten uit het hele land. Rowin: “met de winkel bedienen we ongeveer een straal van dertig kilometer rond ons bedrijf. Dankzij internetmarketing kwamen de klanten uit het hele land. We leveren maatwerk op een hoog afweringsniveau en daarvoor nemen de mensen de moeite om een uur of langer in de auto te zitten. We zijn in relatief korte tijd daardoor gegroeid van zes naar twaalf medewerkers”.

Ook orders uit buitenland

De webshop voor hang- en sluitwerk en beveiligingsproducten groeide flink. Drie medewerkers zijn fulltime actief met het onderhoud van de shop en het verzenden van de ongeveer 500 bestellingen per maand. Dit zijn voornamelijk bestellingen uit Nederland, maar ook Belgen en Duitsers bestellen graag bij het uitgebreide assortiment van Haverkamp.

Toekomst

De vraag naar de producten en diensten van Haverkamp blijft en groeit nog steeds. Het heeft geleid tot een focus op een drietal productgroepen: kasten op maat, deuren & deurbeslag en sloten. Bij de laatste groep behoren ook elektronische sloten. Haverkamp was hier al vroeg bij en ziet nu de vraag, met name ook bij het bedrijfsleven, sterk stijgen.

De groei betekend ook een toenemend ruimtebeslag. Daar bovenop komt nog de wens om de activiteiten van Diks Design onder één dak te brengen. De huidige locatie is daar echter te klein voor. Voorlopig blijven beide vestigingen nog waar ze zijn, maar alles onder één dak is het streven.

Website: www.haverkamp-deventer.nl
Webshop: www.haverkampshop.nl

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...