Factif BV

Adres

Keulenstraat 12
7418 ET Deventer

Contact

dhr. P. van Andel
0570-609941

Website

www.factif.nl

Over Factif BV

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Factif zet flinke stap op de Duitse markt

Waar een interview voor het boek Made in Deventer niet toe kan leiden. Marco kok van MKB Deventer interviewde Eddie Smeink en Pieter van Andel van fullservice e-commerce specialist Factif. Tijdens het interview attendeerde hij beide ondernemers op de regeling Starters International Business. Beide ondernemers besloten dit aan te pakken en uitvoerder Erik de Boer (NBDA) van deze regeling tipte hen op de Duitse markt en gaf daarbij ook handvatten mee. Eén van deze handvatten was Jan Temmink. Jan is Duitslandspecialist en expert in het aan tafel brengen van Nederlandse ondernemers met Duitse beslissers. Het mooie is dat hij de bezoeken ook goed met de ondernemer voorbereid, ook mee gaat met de afspraken en ook de follow-up begeleidt.

Dit bleek een succesfactor te zijn. Eddie: “Zaken gaan in Duitsland anders dan in Nederland en belangrijk is dat je dit mee neemt in al je klantcontact. Zo hebben we met Jans hulp een “Duitse” offerte gestuurd en geen Nederlandse die de Duitsers veel te informeel vinden. Dit heeft er toe geleid dat we de eerste klanten nu in Duitsland hebben en dit zal naar verwachting snel gaan groeien. We bieden oplossingen die de Duitsers niet voor handen hebben. Zij nemen voor hun nieuwe oplossingen de tijd om dit goed te doorgronden en ook de partner beter te leren kennen. Dit hebben we nu met een paar Duitse modeketens doorlopen. Dan ontstaat vertrouwen en daarna ook het zaken doen. Nu de eerste launching customers op de Duitse markt een feit zijn, verwacht Factif in 2021 meer zaken te doen. Pieter: “ons streven is elke maand een nieuwe Duitse klant en gezien de enthousiaste reacties van de eerste Duitse klanten is dit reëel.

Over Factif

Sinds de oprichting in 2007 heeft Factif zich gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van succesvolle webshops op gebied van mode en schoeisel. Het bijzonder is dat de meeste klanten hierin fysieke winkels / winkelketens zijn die het online kanaal willen combineren met de winkel: omnichannel. Door deze focus is Factif uitgegroeid tot één van de weinige specialisten op dit vlak in Nederland. Het winnen van de Thuiswinkel award in dit segment onderstreept dit. Reden waarom steeds meer mode- en schoeiselwebshop de weg naar Factif weten te vinden.

Het team van 12 personen is gericht op alle aspecten die een webshop succesvol maken. De varieert van zoekmachine-optimalisatie, het onderhouden van een actieve community, bewerken van conversie tot en met de (retour)logistiek. Wat Factif echt uniek maakt, zijn de slimme koppelingen met de verschillende kassasystemen. Dit blijken maar weinig bedrijven goed te kunnen regelen. Veel aanbevelingen komen daarom van kassaleveranciers: “als je het goed wilt regelen moet je bij Factif zijn”.

De klanten van Factif zitten door het hele land en inmiddels zijn ook diverse Belgische webshops klant geworden bij Factif. De online markt in Nederland en zeker op modegebied, is zeer concurrerend. Pieter van Andel: “we acteren daarin op een hoog niveau en dat maakt Factif interessant voor buitenlandse webshops. Het leuke aan ons werk is dat bijna alle mode- en schoeiselklanten winkels hebben en door onze online activiteiten de winkelomzet ook versterkt wordt (vaak rond de 10%). De online shops zorgen voor continuïteit en daardoor voor bestaansrecht van de winkels en daarmee de aantrekkelijkheid van onze steden en dorpen”.

Toekomst

De techniek ontwikkelt zich steeds verder door. Het online shoppen wordt steeds mobieler en ook afrekensystemen worden steeds eenvoudiger. Zo heeft Factif de landelijke primeur voor een Schoenwinkel, waarmee je met een Tikkie schoenen kunt betalen. Doordat de bank de adres gegevens heeft, kunnen de schoenen ook direct verzonden worden. Dit is heel gebruikersvriendelijk, scheelt inlogtijd en komt de conversie ten goed. Factif loopt hierin graag voorop!

 

 

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...