De Kribbe Horeca BV

Adres

Weerdseweg 6A
7384 CJ Wilp

Contact

Han Pelster
0571-262522
info@dekribbe.nl

Website

www.dekribbe.nl

Over De Kribbe Horeca BV

Je treft De Kribbe op een unieke locatie in de IJsselvallei. In het buitengebied van Wilp, 5 km van Deventer en 8-10 minuten van de A1. Compagnons Han en Elisabeth zijn per januari 2021 uitbaters van deze zaak. Van mei t/m september is de horeca dagelijks open van 10 tot 17 uur en van oktober t/m april de lange weekenden m.u.v. onze wintersluiting. Gasten zijn van harte welkom voor koffie, huisgemaakte taart, lunch & borrel. Taarten zijn ook in de webshop te bestellen. In onze keuken maken we veel zelf en werken we graag met producten uit de omgeving. Iets te vieren of vergaderen? Groepen zijn van harte welkom. In het laagseizoen verhuren we ook de gehele ruimte zakelijk voor vergaderingen & bijeenkomsten, uiteraard met catering uit eigen keuken. Naast horeca en taartenbakkerij is het museum met landbouwwerktuigen uit de omgeving, tijdens reguliere openingstijden, in het pand te bezoeken.

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

De Kribbe: oase in de IJsselvallei op zeven minuten van Deventer station

Net ten zuiden van snelweg A1 in een bocht in de IJssel vind je De Knibbe. Een locatie veel dichterbij dan je op de landkaart zou vermoeden. Via een prachtige weg vanaf de Wilhelminaburg stroomopwaarts langs de IJssel ben je er zeer snel. Bij aankomst vergeet je direct de (drukke) stad en start het onthaasten. Geniet binnen of in de tuin van koffie met huisgemaakte taart, lunch en/of borrel.  Het is ook een ideale locatie voor vergaderingen, trainingen, jubilea, verjaardagen of familiebijeenkomsten.

Start in Coronatijd

We spreken met ondernemers Han Pelster en Elisabeth Honderslo. Beiden hebben De Kribbe overgenomen van de vorige eigenaar begin 2021. Elisabeth was al ondernemer bij De Taartenfabriek en bakte taarten voor particulier en horeca in de omgeving. De taartenbakkerij was gevestigd in De Knibbe en Han was een vaste klant bij de Kribbe. Beide ondernemers kennen elkaar via de studie Hospitality en hadden toen al afgesproken ooit samen te gaan ondernemen in een horecazaak. Beiden gingen na de studie elk hun eigen weg. Han ging aan de slag als crisismanager all over the world in opdracht van de VN en vergelijkbare organisaties. Han: “hoewel dit werk veel voldoening geeft, bleef de horeca toch trekken. Toen we hoorden dat de eigenaar De Kribbe wilde verkopen was dat het moment om onze studie-afspraak uit te gaan uitvoeren.

Veel verbeterd

De eerste maanden na opening was de horeca nog gesloten vanwege Corona. Deze tijd is goed benut om de zaak eerst goed te gaan verbouwen. We hebben niet alleen het interieur een make-over gegeven, maar ook de keuken is grondig verbouwd en er is een tweede terras aan de achterzijde gerealiseerd. Het is nu veel frisser en meer bij de tijd. We krijgen deze reacties ook terug van de klanten. Het mooie is dat we ook nieuwere doelgroepen nu zien komen. Zo komen er nu veel meer gezinnen met jonge kinderen en dat is mooi om te zien””, zegt Han.

Veel lokale samenwerking

Wat ook in gang is gezet is de menukaart. Relaties met meer dan tien lokale leveranciers zijn aangegaan. Zo komt de zuivel, de aardappelen, groente en het vlees van boerderijen om de hoek. En de taarten?  Elisabeth: “die bak ik nog steeds met heel veel plezier. We serveren deze uit aan onze gasten en particulieren en bedrijven bestellen deze ook bij ons. Dit geldt ook voor speciale verjaardags- en huwelijkstaarten”.

Beide ondernemers genieten van het ondernemen: “het leuke is dat we ook actief meedenken bij de organisatie van partijtjes. Onze locatie is zeer geschikt voor groepen tussen de 20 en 70 personen. We kunnen van alles daarvoor organiseren van een borrel, high tea tot een barbecue en diner aan toe. Kom gerust een keertje langs om sfeer te proeven en te ervaren wat onthaasten met je doet.

 

www.dekribbe.nl

 

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...