Over De Goede Slagerij
Beoordelingen
De Goede Slagerij
Niek de Goede heeft zijn hele werkzame leven in de vleessector gewerkt. De laatste functie was productontwikkelaar bij een vleeswarenproducent die gespecialiseerd was in het bereiden van ambachtelijke vleeswaren-en worst soorten. Niek: “van vlees wist ik natuurlijk al veel, maar ik heb daar veel bij geleerd op het gebied van de juiste kruiden gebruiken bij het juiste vlees. Ik had al langer de wil om een keer op eigen benen te gaan staan. Toen enkele jaren geleden de slagerij in Gorssel te koop stond, heb ik de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap gezet.
Echt ambachtelijke slagerij
Wat De Goede Slagerij echt bijzonder maakt is dat uitsluitend gewerkt wordt met zelf geselecteerd vee uit de eigen regio. Dit vlees wordt met de hand verwerkt in een ruim assortiment vers vlees, diverse soorten worst en andere vleeswaren. Dit tref je bij zeer weinig slagers nog aan. Niek: “in vele supermarkten wordt vlees bewerkt met allerlei toevoegingen om het langer houdbaar te maken. Wij doen dit niet, bij ons is het echt vers vlees zonder toevoegingen en dat proef je”.
Vakmanschap wordt gewaardeerd
Bijna alle producten worden zelf geproduceerd. Dit loopt uiteen van allerlei soorten worst, de zelf gerookte hammen, nagelhout tot beef jerky en tevens de seizoen gerelateerde producten zoals barbecue, wild en gourmet. Gorssel en omgeving weet de weg naar De Goede Slagerij te vinden en in het kielzog ook vele toeristen. Niek: “we laten onze gasten ook veel proeven in de winkel, en wij proberen ons enthousiasme van onze mooie producten over te brengen naar onze klant. We vinden het dan ook erg fijn dat onze klanten het waarderen dat wij nog zoveel mogelijk zelf maken.