Brandwachtservice

Adres

Zutphenseweg 55
7418 AH Deventer

Contact

Marcel Groeneveld
0570-866819

Over Brandwachtservice

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Brandwacht Service Nederland (BSN)

BSN is een brandwachten centrale met landelijk dekking. De VCA gecertificeerde, rijksgediplomeerde brandwachten kunnen worden ingezet tijdens verbouwingen, uitval van de brandmeldcentrale, tekort aan vluchtwegen, maar ook levering van tijdelijk brandweerpersoneel aan ziekenhuizen en/of verzorgingshuizen,  schouwburgen, theaters, bioscopen, evenementen, studentenverenigingen, bouwplaatsen en op last van de brandweer en/of bouw- en woningtoezicht is mogelijk. Naast brandwachtservice is BSN ook actief in het geven van veiligheidscursussen en BHV- en AED trainingen.

Ervaring vanuit de praktijk

De trainers van BSN zijn naast hun werk actief als repressief brandweerman bij een gemeente brandweer. Ze zijn opgeleid brandweer en EHBO instructeur. Directeur Marcel Groeneveld geeft aan dat hij buiten kantoortijden als vrijwilliger oproepbaar is bij 112-meldingen waarbij reanimatiebehoefte snel nodig is, sneller dan reguliere hulpdiensten er kunnen zijn. De afgelopen vier jaar heeft Marcel zo’n 30 reanimaties uitgevoerd in zijn directe omgeving. “Soms komt de melding te laat en kun je niets meer doen maar vaak ook wel, je maakt dan letterlijk het verschil tussen leven en dood. Dat geeft veel voldoening. Bijkomend voordeel is dat je deze ervaringen ook mee kunt nemen in de cursussen. Klanten waarderen dat”. We gebruiken deze ervaring ook bij adviezen voor blusmiddelen en aanschaf van b.v. AED-apparatuur”, aldus Marcel.

Lange termijn relatie met klanten

BSN investeert veel in de relatie met de klant. Marcel geeft een paar voorbeelden: “wij kennen op drie vaste momenten per maand een open inloopdag voor BHV-trainingen. Dit gaat bij ons altijd door, ook al hebben we maar 1 cursist. Klanten kunnen er van op aan, dat dit altijd doorgaat. Een ander voorbeeld is dat wij voor klanten bij calamiteiten en/of de nazorg ervan 24/7 altijd bereikbaar zijn. Zo waren we twee weken geleden snel ter plaatse bij een klant voor reanimatie bij een hartaanval. We hebben de persoon het leven kunnen redden en ook nazorg aan direct betrokkenen kunnen leveren. De klant vergeet zoiets nooit en het verdiept je relatie met de klant. Wij voelen ons daar zeer prettig bij”.

Toekomst

De toekomst ziet Marcel met vertrouwen tegemoet. Er is op gebied van BHV en AED nog veel te winnen in Nederland. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat slechts 10% van de bevolking kan reanimeren en de helft van deze 10% doet dat ook vervolgens goed.  Wanneer je met een hartaanval geconfronteerd wordt heb je maar een kans van 5% dat een omstander je goed kan helpen, dit stemt tot nadenken. Gelukkig ziet Marcel een groeiend besef bij organisaties dit in hun eigen omgeving te willen verbeteren.

www.brandwachtservicenederland.nl

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...