Datum: 28-09-2023
Tijd: 10:00 - 19:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Algemene events | kennisbijeenkomsten / workshops

Van 25 tot en met 30 september 2023 vindt de nationale vitaliteitsweek plaats. Wij gaan deze organiseren van, voor en door onze leden op donderdag 28 september. Vitaliteit heeft natuurlijk niet alleen te maken met fysiek en lichamelijk fit zijn, maar ook met onder meer voeding, slapen, vitaliteit, werkgeluk etc. Er zijn vele (deel) onderwerpen mogelijk. Wij organiseren in deze week tal van workshops die hiermee te maken hebben en we sluiten deze week af op donderdag 28 september met een bootcamp aan de IJssel en daarna een “vitaliteit café”.

Deze worden gehouden op de gasfabriek variërend van 10.00 tot 16,.00 uur. Deze workshops worden kosteloos aangeboden door de coaches zelf. Het vitaliteit café word je aangeboden door MKB Deventer!

Onderstaand het programma en korte toelichting van de workshops. Je kunt je inschrijven middels onderstaand inschrijfformulier. Geef bij de omschrijving duidelijk aan welke workshop (s) je wilt volgen. Inschrijven is mogelijk tot 4 september 2023!

 

Care to work | Mariët van de Muckhof

Workshop van rood naar groen

We hebben allemaal te maken met stress, werkdruk en het van gevoel dat je geen kant op kunt. Hoe zorg je dat je beter in balans blijft? In balans zit beweging. Hoe zorg je dat jij in beweging blijft en veerkracht houdt? Wanneer je geen veerkracht voelt; als het ware in het rood zit, hoe kom je dan weer in het groen?

 

Mens en Zo (Eega groep) | Manon van Achteren

Workshop stress en herstel

Stress en Burn-out Coach

  • Hoe staat het met jouw stresslevel?
  • Hoe staat het met jouw balans tussen hard werken en rusten/herstellen?

Vroeger dachten wetenschappers dat we vooral ziek worden van teveel stress. Het huidige stressonderzoek wijst erop dat het niet zozeer de stressreacties zelf zijn die een risico vormen voor onze gezondheid, als wel te weinig herstel erna.

Eigenlijk zou ieder mens met een druk leven moeten herstellen als een topsporter. Alleen is een wedstrijd of een marathon een meer vanzelfsprekende fysieke uitputtingsslag dan een zware werkdag en een druk privéleven. Veel harde werkers hebben de neiging om hun fysieke en mentale vermoeidheid niet serieus te nemen, of ze herkennen het niet als zodanig. Een weekendje rust, dat moet voldoende zijn om er weer tegenaan te kunnen. Of het lichaam er ook zo over denkt is maar de vraag.

YOGA Deventer | Gerreke van den Bosch

Ik geef samen met Gerard Somer een geliefde vorm van Yoga en Klankevents

Passion4life | Inge Stevenson

Lichaamsgerichte Mindfullness

Mindfulness helpt om lichaam en gedachten beter op elkaar af te stemmen. Gerichte oefeningen helpen je jouw lichaam meer te ontspannen, zoals gezicht, nek, schouders en het middenrif. Hierdoor verbetert de ademhaling en jouw vitaliteit. Andere oefeningen helpen je de aandacht beter te richten, te focussen en te ontspannen in het moment. Dit helpt bij het loslaten van zorgelijke of negatieve gedachten. Daardoor krijg je meer ruimte om jouw situatie te overzien en oplossingsgericht te denken. Het brengt je meer in het hier en nu. Mindfulnesstraining brengt: • Rust • Overzicht • Heldere gedachten • Meer ontspanning • Inzicht in samenwerking tussen lichaam & mind Met oefeningen die je thuis zelf kunt doen

Langenberg Advies in Verandering | Marieke Langenberg

Workshop “Vitaal in je loopbaan”

In een halve dag hebben we aandacht voor de 5 thema’s die leiden tot een vitale loopbaan: fysiologie, psychologie, ecologie, filosofie en vitaal leiderschap. We staan stil bij de invloed die je hebt op je eigen werkgeluk, zodat je je loopbaan duurzaam en vitaal kunt inrichten. Deze workshop is interessant voor iedereen die werkt, als werknemer of als ondernemer, en op zoek is naar handvatten om zelf (of voor zijn/haar medewerkers) te werken aan meer vitaliteit en werkgeluk.

Talentum et Gloria | Ina Mossink

Ina geeft een powersessie genaamd ‘Power Flow – Vitaliteit door veerkracht’.

Om sterk en krachtig in het leven te kunnen staan zijn veerkracht en weerkracht belangrijke eigenschappen. In deze powersessie leer ik ze je aan.

De IJsselcoach | Bob Jan Schoot Uiterkamp

Ontdekkingstocht naar een Betekenisvol leven

Vitaliteit is een thema waar Wilfried van Oldeniel en ikzelf dagelijks mee te maken hebben. Veel mensen die wij begeleiden ervaren deze tijd als druk en we zien een grote behoefte aan rust, stilte en zingeving. Wij hebben de leergang ‘Van Binnenuit Leven’ ontwikkeld om te voorzien in de behoefte aan meer rust en richting in het leven. De leergang is een ontdekkingstocht van 3 dagen naar een meer betekenisvol leven. We begeleiden 8 tot 12 deelnemers om meer inzicht in de bron van de eigen wijsheid te krijgen en te ervaren wat daaruit wil ontstaan.

EVI Coaching | Evelien Hauptmeijer

Workshop Talentmanagement

In deze tijden is het cruciaal om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Talentmanagement is niet alleen gunstig voor de werknemers zelf, maar ook voor de organisatie. Het zorgt voor meer motivatie en betrokkenheid, een hogere productiviteit, een lager ziekteverzuim en betere resultaten. Daarnaast draagt talentenontwikkeling bij aan het behoud van talentvolle werknemers en het aantrekken van nieuwe.

Son & Klaar | Cindy van Son

Bewustere loopbaankeuzes met inzicht in je drijfveren!

Drijfveren zijn verrassend vaak doorslaggevender dan je denkt bij het maken van loopbaankeuzes. Of je iets gaat doen of niet hangt vaak niet alleen samen met of iets kunt of leuk vindt, maar vaak veel meer met jouw voorkeuren, waarden en motivaties. Heel belangrijk dus om dat helder te hebben van jezelf! In deze workshop word je je bewust van je eigen drijfveren en leer je de drijfveren van je medewerkers herkennen. Zo kun je jezelf en hen beter in hun loopbaan faciliteren!

Helden op Hakken | Chantal Kroese

Workshop | Passie voor vitaliteit Om het leven te kunnen leiden dat je wilt, met alle rollen die je (op dat moment) wilt vervullen, heb je iets bijzonders nodig om je goed te voelen. Gezond eten, sporten en op tijd rust nemen is niet altijd voldoende om je écht goed te voelen. Een gezond lichaam is van belang om in balans te raken en/of te blijven. Hoe pak jij dan de regie op jouw gezondheid? Hoe vitaal ben jij en wat doe jij om preventief om gezond(er) oud te worden? Ben jij er ook aan toe om de beste versie van jezelf te worden? Tijdens deze inspirerende workshop leer je wat het belang is van gezonde cellen en essentiële vetzuren in jouw lichaam maar ook over schone bloedvaten, sterke botten én wat kan collageen nou voor jouw lichaam betekenen? Kortom, een advies voor het werken aan een optimale(re) gezondheid!

Programma: Dag van de vitaliteit 28-09-2023
Ruimte 4 Ruimte B
Tijd
10.00 – 11.30 Manon van Achteren | Mens en Zo (Eega groep) Gerreke van den Bosch | YOGA Deventer
13.00 – 14.30 Inge Stevensson | Passion 4 life
13.00 – 16.00 Marieke Langenberg | Langenberg Advies in Verandering Ina Mossink | Talentum et Gloria
13.00 – 14.30 Bob Jan Schoot Uiterkamp | De IJsselcoach Evelien Hauptmeijer | EVI Coaching
14.30 – 16.00 Cindy van Son | Son en Klaar Chantal Kroese |Helden op Hakken

 

Woensdag 27 september van 11.00 tot 12.30 uur geeft Mariët van Care to work de workshop Van Rood naar Groen!

Aanmelden:

Aanmelden Evenement